• Apple-13632793113
  • Vivi-18038057749
Email:sales@sunsoartech.com Shenzhen Sunsoar Tech Co., Ltd

Shenzhen Sunsoar Tech Co., Ltd

Productcategorie
Neem contact op met ons

Sunsoar Tech

4F, E blok, Nanchang Huafeng
De tweede industriële Zone
Hangkong Road, Xixiang stad
Bao'an District, Shenzhen stad
China


Contact informatie

Tel: +86 755-82956801

Mob: +86 136 3279 3113

Fax: +86 755-82954160

E-mail:Sales@sunsoartech.com

Web:www.sunsoartech.com

Geïntegreerde circuit layout voor aangepaste printplaat ontwerp

Geïntegreerde circuit layout voor aangepaste printplaat ontwerp

Geïntegreerde schakeling

Geïntegreerde schakeling , ook bekend IC-indeling , IC-maskeruitleg of maskerontwerp , is de weergave van een geïntegreerd circuit in termen van vlakke geometrische vormen die overeenstemmen met de patronen van metaal-, oxide- of halfgeleiderlagen die de componenten van de Geïntegreerde schakeling. 400px-Vlsiopamp2.gif

Bij gebruik van een standaard proces waarbij de interactie van de vele chemische, thermische en fotografische variabelen bekend en nauwkeurig gecontroleerd is, hangt het gedrag van het uiteindelijke geïntegreerde circuit sterk af van de posities en interconnecties van de geometrische vormen. Met behulp van een computerondersteunend lay-out tool plaatst de technicus of lay-out technicus alle componenten die de chip vormen zodat ze aan bepaalde criteria voldoen, zoals: prestatie, grootte, dichtheid en fabrikantbaarheid. Deze praktijk wordt vaak onderverdeeld tussen twee primaire lay-out disciplines: Analog en digitaal.

De gegenereerde indeling moet een reeks controles doorgaan in een proces dat bekend staat als fysieke verificatie. De meest voorkomende controles in dit verificatieproces zijn

  • Ontwerpregelcontrole (DRC),

  • Lay-out versus schematisch (LVS),

  • Parasitaire extractie,

  • Controle van de antenne regel, en

  • Elektrische regelcontrole (ERC).

Wanneer alle verificatie is voltooid, worden de gegevens vertaald in een industrie standaardformaat, typisch GDSII, en verzonden naar een halfgeleidergieterij. Het proces van het verzenden van deze gegevens naar de gieterij heet tape-out omdat de gegevens op een magnetische tape worden verzonden. De gieterij zet de gegevens om in een ander formaat en gebruikt het om fotomasken te genereren die gebruikt wordt in een fotolithografisch proces van fabricage van halfgeleiderapparatuur.

In de vroegere, eenvoudiger dagen van het IC-ontwerp werd de lay-out met de hand gemaakt door gebruik te maken van ondoorzichtige tapes en films, net als de vroege dagen van het printen van printplaten. Moderne IC-lay-out is gedaan met behulp van IC layout editor software, meestal automatisch met behulp van EDA tools, inclusief plaats- en route-gereedschappen of schematische gestuurde lay-out tools. De handmatige werking van het kiezen en positioneren van de geometrische vormen is informeel bekend als "polygoon pushing".


Copyright © Shenzhen Sunsoar Tech Co., Ltd. Alle rechten voorbehouden.
QR Code

Shenzhen Sunsoar Tech Co.,Ltd

[[Html_Custom]]