• Apple-13632793113
  • Vivi-18038057749
Email:sales@sunsoartech.com Shenzhen Sunsoar Tech Co., Ltd

Shenzhen Sunsoar Tech Co., Ltd

Productcategorie
Neem contact op met ons

Sunsoar Tech

4F, E blok, Nanchang Huafeng
De tweede industriële Zone
Hangkong Road, Xixiang stad
Bao'an District, Shenzhen stad
China


Contact informatie

Tel: +86 755-82956801

Mob: +86 136 3279 3113

Fax: +86 755-82954160

E-mail:Sales@sunsoartech.com

Web:www.sunsoartech.com

Turret board over het maken van elektronische schakelingen

Turret board over het maken van elektronische schakelingen

Turret board


Turret board s waren een vroege poging om elektronische schakelingen te maken die relatief robuust, produceren en onderhoudbaar waren in de dagen voor printplaten. Aangezien deze methode iets duurder was dan conventionele "point-to-point" bedradingstechnieken, werd het algemeen gevonden in de duurdere componenten, zoals professionele, commerciële en militaire audio- en testapparatuur. Dit is vergelijkbaar met cordwood constructie.

Torenborden bestaan uit een dun (in het algemeen 1/8 inch) niet geleidend materiaal dat in patroon is geboord, die overeenkomt met de elektronische indeling van een reeks onderdelen. Elk gat dat geboord wordt, zal er een toren in hebben. Elektronische componenten worden tussen deze torens opgehangen en aan hen gesoldeerd om een volledige circuituitleg te creëren.

Het merendeel van de militaire elektronica die in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt, maakte gebruik van deze bouwmethode, en Altec-professioneel toestel van soortgelijk vintage heeft dezelfde constructie. De onderzijde van sommige torentjesborden, zoals een Consumentradio van Zenith 1A10, circa 1940, bestaat echter uit een reeks elektronische componenten die eenvoudig worden opgehangen, in plaats van vastgemaakt of gelast, en dus onverwacht kunnen bewegen. Dergelijke bouwmethoden hadden de buurtradioherstelaar in het werk gehouden. In het algemeen is echter het gebruik van torens en turretplanken betrouwbaar en betrouwbaar verbeterd.

Torenplaten hebben bovendien een zekere mate van "ingenieur" constructie toegestaan. Dat wil zeggen, een ingenieur kan een turretplank ontwerpen met vermelde componentenverbindingen zodanig dat het kan worden samengesteld door iemand die geschikt is voor componentherkenning en soldering. Een schema was onnodig voor montage.

Totdat betrouwbare hoogwaardige printplaten werden ontwikkeld, werd de turretplankbouw beschouwd als de beste beschikbare technologie. Momenteel is het gebruik van toilettenplaten beperkt tot handbediende vacuümbuis- elektronica (of het nu commercieel of hobby is), vaak als een poging om een klassiek ontwerp of ontwerpbenadering te repliceren. Populaire doe-het-zelf componenten die gebruik maken van deze aanpak zijn onder andere reproductie vintage gitaarversterkers en bepaalde professionele studio componenten uit de jaren 1960, zoals de klassieke en nog steeds veel gebruikte Teletronix LA2A buiscompressor. Doorgaans maken de experimentele of teststadia -elektronica-projecten doorgaans gebruik van een van de vele soorten perforatieplaten door de kosten en het tijdrovende karakter van de bouwconstructies van de torentegraad. De eindcircuits , zowel hobby als commercieel, gebruiken printplaten .


Copyright © Shenzhen Sunsoar Tech Co., Ltd. Alle rechten voorbehouden.
QR Code

Shenzhen Sunsoar Tech Co.,Ltd

[[Html_Custom]]